O echipă de oameni de știință chinezi a pus pe aceeași masă două revelații majore din Relativitatea Generală și a descoperit că acestea ar putea însemna ceva grandios pentru omenire, atunci când vine vorba despre descoperirea găurilor de vierme.
Găurile de vierme sunt concepute ca fiind tuneluri prin spațiu-timp care conectează două regiuni îndepărtate, permițând comenzi rapide care evită nevoia de a parcurge distanțe imense.
În prezent, există o dezbatere substanțială în fizică și se referă la posibilitatea de a folosi găurile de vierme pentru a călători în părți îndepărtate ale Universului. Da, exact ca în Star Trek: Voyager.
Oamenii de știință încă încearcă să afle cum am putea călători pe distanțe lungi, într-un timp scurt
Chiar dacă acest lucru se dovedește imposibil sau depășește capacitatea noastră pe termen mediu, totuși, s-ar putea să găsim anumite răspunsuri curând.
Un model sugerează că găurile de vierme ne-ar putea îmbunătăți puterea de a vedea obiecte îndepărtate de până la 100.000 de ori.
Pentru ca acest lucru să funcționeze, totuși, trebuie mai întâi să le găsim.
Nu știm încă dacă aceste găuri de vierme chiar există, dar asta nu i-a împiedicat pe fizicieni să se gândească considerabil la cum ar fi dacă ar fi adevărat.
Microlentilele, pe de altă parte, sunt cu siguranță reale. Le-am folosit pentru a descoperi planete care plutesc liber pe care nu le-am fi putut observa în alte moduri, de exemplu.
Verii lor mai bătrâni, adică lentilele gravitaționale galactice, sunt motivul pentru care JWST a descoperit structuri începând cu Big Bang, folosind creșterea puterii oferită de galaxiile din prim-plan, plasate corespunzător.
Rudele găurilor de vierme, găurile negre, sunt lentile gravitaționale puternice, curbând lumina care nu se apropie suficient pentru a fi prinsă în întregime în jurul lor.
Prin urmare, Dr. Lei-Hua Liu de la Universitatea Jishou și coautorii au argumentat că găurile de vierme ar avea propriile efecte de lentilă.