Ce au descoperit cercetătorii despre felul în care vorbești cu bebelușul tău

Dacă ești părinte, probabil că deja ești familiarizat cu gângurelile bebelușului tău. Cercetătorii par să fi descoperit acum lucruri interesante despre limbajul cu care copilul tău comunică cu tine, dar și despre tine.

Publicat în revista Nature Human Behaviour, studiul pe care cercetătorii l-au realizat a analizat peste 1.600 de înregistrări cu peste 400 de persoane din 21 de societăți diverse din întreaga lume, făcându-l cel mai amplu de acest gen. Cercetarea a inclus 18 limbi diferite, a acoperit șase continente și a constatat că atunci când interacționează cu bebelușii, oamenii își schimbă felul în care vorbesc într-un mod care este aproape universal.

Cercetătorii au ajuns la o concluzie interesantă

„Oamenii folosesc o voce mai înaltă atunci când vorbesc cu bebelușii decât atunci când vorbesc cu adulții”, a declarat doctorul Samuel Mehr, autor principal al cercetării, într-o declarație. „Diferența de ton este mult mai mare în unele societăți decât în ​​altele, unele dintre cele mai mari diferențe au fost în engleza din Noua Zeelandă, în timp ce alte limbi, cum ar fi Hadza, din Tanzania, lucrurile au stat un pic diferit”, au mai spus cercetătorii.

Pe lângă utilizarea altui ton, consistențele globale includ utilizarea unei voci muzicale, cântatul și schimbarea tempoului. În concluzie, vorbirea copiilor diferă de vorbirea adulților în 11 moduri, a descoperit un model de învățare automată.

„Studiul nostru oferă cel mai concludent test de până acum pentru a stabili dacă există regularități acustice în vocalizările direcționate către sugari, în diferite culturi”, a declarat Courtney Hilton, co-autor al lucrării, pentru The Harvard Gazette.

„Este, de asemenea, primul care abordează în mod convingător această întrebare. Consistența trăsăturilor vocale oferă un indiciu cu adevărat tentant pentru o legătură între practicile de îngrijire ale sugarului și aspectele distinctive ale psihologiei umane, legate de muzică”, au punctat, de asemenea, cercetătorii.

Cercetările anterioare au sugerat că bebelușii pot fi liniștiți de sunetele vorbirii sau cântecele de leagăn, indiferent de limba în care sunt.

În noul studiu, cercetătorii au recrutat 51.065 de persoane din 187 de țări, care vorbeau 199 de limbi diferite. Ei și-au propus să determine dacă diferențele dintre vorbirea copiilor și vorbirea adulților erau, de asemenea, evidente.

Se pare că, deși există variabilitate și influență culturală, există unele elemente comune, probabil înrădăcinate în biologia noastră.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu