Această etichetă franceză certifică faptul că o carte a fost scrisă de o ființă umană.

Curiozitate.ro

Această etichetă franceză certifică faptul că o carte a fost scrisă de o ființă umană.

Piața cărților, împreună cu lumea scrisului, se confruntă cu o amenințare din partea inteligenței artificiale (AI), care este capabilă să genereze conținut bine creat. Deși acest lucru poate părea îngrijorător, clienții atenți de pe anumite platforme online au reușit să identifice cărți scrise de AI.

Ca răspuns la numărul tot mai mare de cărți scrise de AI, editura franceză Librinova, în parteneriat cu compania Création Humaine, a decis să creeze o etichetă care să garanteze că o lucrare a fost scrisă de un om. Această etichetă asigură că o carte nu a fost scrisă de un robot prin implementarea mai multor criterii.

În primul rând, autorii se angajează prin contract să ateste că lucrarea lor a fost gândită și scrisă în întregime de oameni. Apoi, conținutul cărții este analizat de detectoare artificiale de text, iar autorul este supus unui interviu profesional.

Inițial, acest serviciu este disponibil doar pentru autorii din Librinova, dar va fi deschis și altora până la sfârșitul lunii ianuarie. În plus, scriitorii au opțiunea de a include o etichetă pe coperta cărților lor.

Deși inteligențele artificiale pot genera conținut cu o sintaxă perfectă, este foarte puțin probabil ca acestea să înlocuiască autorii umani. Inteligența artificială se bazează în primul rând pe datele existente, ceea ce face dificilă reproducerea creativității și originalității care provin din înțelegerea emoțiilor și a culturii de către om.

În plus, IA nu au conștiință, ceea ce face ca creațiile lor să nu aibă profunzimea și reflecția întâlnite în creațiile artistice umane. În cele din urmă, software-ul care generează texte de IA nu efectuează cercetări aprofundate, ceea ce duce la numeroasele erori care se găsesc adesea în lucrările scrise de IA.

În general, deși IA reprezintă o amenințare pentru piața cărților, atingerea umană și capacitățile unice ale autorilor umani nu pot fi replicate de tehnologie.

Lasă un comentariu