Mănâncă brioșe albastre pentru a-ți testa microbiota!

Cercetătorii britanici au găsit o nouă modalitate de a măsura cu precizie timpul de tranzit intestinal, folosind metode simple și rentabile. Făcând brioșe cu colorant alimentar albastru, aceștia au putut evalua compoziția bacteriilor intestinale și starea generală de sănătate.

Această tehnică oferă informații valoroase despre starea de bine a unei persoane. În plus, ea aruncă lumină asupra interacțiunilor din cadrul microbiomului intestinal. În mod normal, măsurarea timpului de tranzit este costisitoare, deoarece necesită echipamente complexe într-un cadru de laborator.

Un studiu recent realizat de King’s College London a avut ca scop dezvoltarea unei metode mai accesibile și mai accesibile pentru persoane. Cercetarea a urmărit să înțeleagă legătura dintre timpul de tranzit și compoziția microbiotei intestinale.

Studiul a folosit colorant albastru în brioșele consumate de voluntari pentru a urmări consistența și frecvența scaunelor, oferind informații despre sănătatea microbiotei. Rezultatele au arătat o corelație puternică între timpul de tranzit și compoziția microbiotei.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu