De ce anul 536 este considerat cel mai prost an din istorie? Ce s-a întâmplat atunci?
O suită de catastrofe cu impact la nivel planetar petrecute la începutul Evului Mediu a făcut ca 536 să fie considerat „cel mai prost an din istoria omenirii”.
Descoperă colecția noastră de curiozități istorice, personaje remarcabile din trecutul omenirii și evenimente care au influențat evoluția omenirii de la primele civilizații până astăzi.
O suită de catastrofe cu impact la nivel planetar petrecute la începutul Evului Mediu a făcut ca 536 să fie considerat „cel mai prost an din istoria omenirii”.
Multe statui egiptene prezintă același detaliu neobișnuit pentru un monument istoric: au nasul spart. Ce s-a întâmplat cu ele? De ce au fost mutilate astfel?
În 1897, arheologul rus Nikolai Veselovski a făcut o descoperire surprinzătoare într-o movilă funerară (kurgan) din orașul Maikop.
Până în secolul al XVI-lea, în Japonia, construcțiile de anvergură începeau cu sacrificii umane, victimele fiind îngropate de vii în fundații.
Încercând să mascheze rănile făcute de sifilis, francezii și englezii au început să își acopere capul cu peruci imense, uneori pline de păduchi.
Nu există o dovadă mai clară a puterii cuvântului scris decât faptul că multe cărți au fost interzise de-a lungul istoriei.
Cea mai veche sticlă de vin încă nedesfăcută a fost descoperită în mormântul unui cuplu de nobili romani îngropați în jurul anului 325.
Dintre toate superstițiile, una dintre cele mai vechi este cea care sugerează că o pisică neagră care îți taie calea îți va aduce ghinion.
În majoritatea țărilor, ar fi de neconceput ca un condamnat la închisoare să devină polițist. Cu toate acestea, în Australia lucrurile au stat tocmai pe dos.
Te-ai întrebat vreodată cum era practicată igiena intimă înainte de inventarea hârtiei igienice? Ce obiecte foloseau oamenii la toaletă?