Descoperire majoră de oase de mamut în Austria

În Austria, o descoperire remarcabilă a fost făcută în timpul renovării unei crame din districtul Krems. Vinificatorul local Andreas Pernerstorfer a găsit un set de oase de mamut care au o vechime estimată între 30.000 și 40.000 de ani, reprezentând probabil trei animale individuale.

Oficiul Federal al Monumentelor din Austria a contactat Institutul Arheologic al Academiei Austriece de Științe pentru a conduce săpăturile și analiza descoperirilor, care includeau straturi de oase de mamut, obiecte din piatră și cărbuni.

Această descoperire rară, cea mai mare din Austria din ultimul secol, oferă informații valoroase despre viața și moartea acestor mamuți antici.

Arheologii cred că locul în care au fost găsite oasele de mamut ar fi putut fi o capcană întinsă de vânătorii preistorici, după cum o demonstrează prezența cărbunelui și a uneltelor de piatră care indică activitatea umană. Această descoperire oferă o ocazie rară de a afla despre tehnicile și strategiile de vânătoare antice folosite de oameni.

Rămășițele mamutului vor fi mutate la Muzeul de Istorie Naturală din Viena pentru a fi studiate și restaurate în continuare. Această descoperire nu numai că aruncă o lumină asupra preistoriei austriece, dar contribuie, de asemenea, la înțelegerea interacțiunilor dintre oameni și mamiferele mari din Europa în acea perioadă.

Ea vine în urma unei alte descoperiri semnificative făcute la începutul anului în Polonia, unde cercetătorii au scos la iveală numeroase oase de animale preistorice, inclusiv cele ale unui leu de peșteră și ale unui mamut, în Peștera Paradisului.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu