Delta din mijlocul Bucureștiului mai este denumită și „Delta dintre blocuri”. Aici poți regăsi un real ecosistem care adăpostește exemplare ale faunei și florei.
Acest paradis se poate regăsi pe lacul abandonat al Văcăreștilor. Fostul dictator, Nicolae Ceaușescu a demarat în trecut o construcție sistematizată care, a fost neglijată de către autorități, iar natura și-a luat înapoi ceea ce era al ei, transformând locul într-o oază de liniște în care se pot regăsi specii rare de păsări și animale.
În acest loc de o frumusețe aparte au fost găsite aproximativ 90 de specii de păsări, iar multe dintre acestea sunt protejate de lege în Europa. Potrivit specialiștilor, păsările au migrat aici pentru că reprezintă o importantă sursă de hrană.
Un adevărat ecosistem s-a format aici de-a lungul anilor, iar dacă ai ocazia să te plimbi cu o barcă, ai putea crede că ești în Delta Dunării. Nu mulți sunt cei care au descoperit acest loc minunat format natural, însă fotografiile care apar constat în mediul online determină tot mai multe persoane să viziteze acest mic paradis.
În anumite fotografii sunt suprinse animale precum vulpi, dihori, țestoase de apă, șerpi, pești, păsări rare, fauna de aici fiind similară cu cea din Deltă. Odată ajuns acolo, ai putea crede că ești într-un paradis verde, iar apoi vei constata că oaza de liniște este antifonată datorită digului construit în perioada comunistă.
Delta Bucureștiului adăpostește specii rare de animale
Dincolo de acesta se află gălăgia urbană și Bucureștiul, iar undeva în zona din spate se poate observa Casa Poporului. Concret, Lacul Văcărești este situat între mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin și blocurile Asmita Garden, iar în trecut, acest loc adăpostea mai multe persoane.
Această zonă continuă să fie subiectul unui litigiu între Ministerul Mediului și o companie privată care, în anul 2003 primea în concesiune terenul pentru o perioadă de 49 de ani pentru ca aici să fie ridicată o bază sportivă. Mai multe asociații încearcă din răsputeri ca acest loc să devină rezervație naturală.
Potrivit legii în vigoare, aceste propuneri de instituire a regimului de arie naturală protejată pot fi efectuate de către orice persoană fizică sau juridică. Cu toate acestea, nu s-ar mira nimeni să vadă că peste puțin timp, locul va fi acoperit de betoane și utilaje de construcție.
FOTO: Mediafax și Umblu-Teleleu.ro