Combustibil creat din apă, dioxid de carbon și lumina soarelui: soluția combaterii încălzirii globale

Oamenii de știință din Elveția spun că și-au dat seama cum să producă combustibil pentru avioane din nimic altceva decât apă, dioxid de carbon și lumina soarelui.

O nouă cercetare publicată în revista Joule explică modul în care echipa a construit un turn solar, pentru a gestiona întregul proces. Turnul folosește energia solară pentru a produce combustibili alternativi sintetici, în loc de combustibili derivați din combustibili fosili. Se presupune că kerosenul produs de turnul solar este gata pentru utilizare normală în aviație, inclusiv stocare și zbor – ceea ce, având în vedere amprenta de carbon foarte mare a călătoriilor aeriene, este o propunere extrem de intrigantă.

Combustibil mai verde

„Cu tehnologia noastră solară, am demonstrat că putem produce kerosen sintetic din apă și dioxid de carbon, în loc să-l obținem din combustibili fosili”, a declarat Aldo Steinfeld, coautor, într-o declarație de presă.„Astfel, cantitatea de dioxid de carbon emisă în timpul arderii kerosenului într-un motor cu reacție este egală cu cea consumată în timpul producției sale în instalația solară. Acest lucru face ca combustibilul să fie neutru în carbon, mai ales dacă folosim CO2 captat direct din aer ca ingredient, de preferat într-un viitor nu prea îndepărtat”.

Găsirea unor metode mai bune de producere a energiei la nivel global nu a fost niciodată atât de importantă.

Mulți oameni din întreaga lume resimt încă creșterea prețurilor la gaze, iar țările din întreaga lume s-au chinuit să răspundă cererilor de energie, în timp ce caută independența energetică față de Rusia. În timp ce unele rețele electrice din SUA eșuează direct, state precum California lucrează din greu pentru a furniza energie regenerabilă care să nu agraveze schimbările climatice.

Combustibilul pentru avioane este la fel de strâns legat de schimbările climatice ca și rețelele electrice. Sperăm că experții în energie vor continua până când vor avea rezultate promițătoare.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu